Uuuh! Vakande vid 01 inatt och önskade att det skulle bli morgon, inte för att jag var förväntansfull inför en ny dag utan för att det var så sjukt svårt att andas när jag sov. Hej dunderförkylning! Lyckades klara av arbetsdagen iallafall, men var helt skakis när jag kom hem. Nu är mamma, Julia, Oscar och jag på väg till mormor för lite mys. Ska försöka kurera mig så mycket som det bara går. Det är ju så värdelöst att vara sjuk, man orkar ju verkligen inte göra någonting. Hoppas på bättring imorgon...
Vilken dag! Just idag har det varit en extra bra ledig dag, antar att det känns så för att jag har hunnit med allt som jag velat....


 
Morgonen började med mockning och stalltjänst. Sedan var det ridning för fulla muggar som gällde. Florence gick fint på tygeln idag och dessutom testade vi att galoppera för första gången. Hon var såå duktig! De andra hästarna gick också ovanligt bra idag. När de var ridna, var det dags för den här säsongens första självmordsuppdrag- att klippa Micke. Micke är otroligt kicklig under magen och på benen. När han tycker att det blir för jobbigt skickar han iväg riktiga "kosparkar" och då gäller det att se upp vill jag lova! Därför är det inte världens roligaste uppdrag att klippa honom. Han har dock blivit en riktig teddybjörn på senaste, så det var bara att bita i det sura äpplet och köra.  Efter varje gång är man pinsvettig och glad att man har livet i behåll, haha, men han gör det ju verkligen inte för att vara elak. Nu är iallafall pälsen väck. Otroligt skönt eftersom han blir så himla svettig efter varje ridpass. 
 


När stallet var klart fixade Julia nya naglar på mig. Jag är grymt bortskämd som har en så snäll syster som fixar så fina naglar. Idag blev det svarta gelenaglar. Vanligtvis tycker jag inte att jag passar i svarta naglar, men jag tycker att det är så snyggt på andra så jag ville testa ha det själv också. Jag tycker de blev skitsnygga och är jättenöjd! 


 
När naglarna var klara åkte jag till Norrtälje och fixade några ärenden som jag har tänkt göra länge. Det blev även en liten tur till Hästshopen där jag kunde hämta ut mina nya SUPERSNYGGA ridbyxor från ANKY!!! SÅ SJUKT GLAD!! Dessa kommer användas flitigt under våren och sommaren då de har underbart tunt material som känns svalt och skönt. Återkommer inom kort med fler bilder..! Ps. För de som bor i närheten av Norrtälje kan jag rekommendera att åka och titta på den "nya" delen av butiken!
 


Kvällen har spenderats med mina fina vänner på Espresso House. Jag hinner inte träffa dem så ofta, så det var väldigt skönt att få umgås och prata i massor! 
 
 
Kram
Vickan
 
Att träna med hjälp av mutor är inget jag har använt mig av så mycket tidigare. Förmodligen är det något som ligger kvar sen barndomen då man var rädd att ponnysarna skulle bli "naffsiga". När jag jobbade på Hästshopen var kund efter kund helt lyrisk över Horselyx "slickgodisar" och jag tänkte att det här måste jag också testa. Men jag insåg inte riktigt HUR BRA de faktsikt är förrän lilla Florence kom in i bilden...
 
Florence lite speciell när hon kom hem till oss. De första två månaderna kunde vi knappt klappa hästen. Jag la ner massvis med tid på att försöka komma nära henne i boxen, utan något direkt resultat. Det blev inte heller bättre av att jag började jobba hos Martin och inte hade så mycket tid till att hantera henne. Vi tvivlade starkt på att det någonsin skulle gå att komma upp på hästen. MEN, det var då det hände! Julia började hålla fram en burk Horselyx, "slickgodis" åt henne. Till en början var den lilla burken "livsfarlig", men efter ett tag ÄLSKADE Florence "slickgodiset". Med hjälp av denna burk kunde Julia så småningom sätta på henne grimman och efter ett tag kunde Julia och mamma spola benen på henne, och helt plötsligt gick det liksom att hantera hästen.
 
När jag flyttade hem igen kunde jag fortsätta jobba med hanteringen. Florence är inte den typen som blir arg och bitchig, däremot är hon väldigt kvick med att kicka med bakbenen när hon blir rädd för något. Det har därför varit en liten procedur att lära henne att lyfta hovarna, men vi har tagit det sakta och lugnt. Ett stort steg var att spola bakbenen. Till en början sparkade hon som tusan, men efter ett tag gick hon med på det med. Efter det tog vi en mjuk sopborste och borstade bakbenen med. När hon hade accepterat det kunde vi sedan börja lyfta bakhovarna. Som ni förstår har vi verkligen fått bryta ner hanteringen i små beståndelar  och alltid belönat henne med slickgodiset när hon har varit duktig. Detta har lett till att Florence, endast 2 år, nu kan ridas själv i skritt och trav ( snart galopp också...) och jag behöver inte ens longera innan jag ska hoppa upp. Det är inte heller några problem vid hanteringen. För lite drygt 1 år sedan kunde vi knappt klappa henne och idag kan jag rida henne helt själv. Utvecklingen har gått otroligt snabbt, allt på grund av den vändande punkten när hon insåg att slickgodiset var gott och att vi människor inte var så farliga trots allt. Så ja, nu förstår jag verkligen varför alla kunder på Hästshopen var så lyriska över denna produkt. De är toppen att använda till hästar som är lite stökiga vid klippning, skoning, lastning mm. 
 
Dessa slickgodisar finner ni på hästshopen.se. Se via länk här:
http://hastshopen.se/product.html/horslyx-mini?category_id=121
 
 
 
// Vickan