Ibland får man sig verkligen en tankeställare om hur pass mycket vår hjärna påverkar våra prestationer. Micke gick kanonbra idag, från början till slut. Jag antar att det inte är så att han har suttit och tittat på Svt Play under natten och sett hur de ”fina” hästarna går inne på banan på Friends Arena och tänkt att imorgon, då jäklar ska jag minsann chocka Vickan. Utan att det faktiskt är jag själv som, efter en rejäl dos med inspiration, snäppte upp mig och red lite bättre än jag brukar.

Innan mamma åkte till Marocko sa hon åt mig att jag skulle rida med hjälper som att jag hade en porslinshäst och inte som att jag red en elefant. Jämförelsen kan verka brutal, men jag fick faktiskt en liten aha-upplevelse av det.  

Micke har en viss tendens till att kännas som elefant ibland med sin långa kropp och sina långsamma stora steg.  Igår när jag satt och granskade varje ekipage så slogs jag verkligen av att Emilie Nyreröd red med så extremt fina hjälper, nästan som att hon satt på en ”porslinshäst”.

Aha tänkte jag- bara hem och träna! 

Även om hjälperna kanske inte var minimala och att reaktionen på hjälperna kanske inte alltid var de bästa, så känns det som att jag idag hittade ett riktmärke att sträva mot.

Summan av kardemumman är att mammor är bra, inspiration är sjukt bra och att ett bra ridpass gör en galet glad!  

Hur avslutar man semestern på allra bästa sätt? Jo med att gå och titta på kur på Friends Arena med sin bästa kompis! Bra ridning, fin miljö, nice shopping och mysigt sällskap- kan ju knappast bli bättre! 

Imorgon drar verkligheten igång igen med jobb och full rulle- längtar! Kram
Vickan
Ni anar inte hur skönt det är att vara hemma igen! Resan har varit fantastisk (lovar att berätta mer om den sen) men det var också såå skönt att komma hem igen!! Lite komiskt kändes det dock att ena dagen ha gått omkring i bikini på Hawaii till att den andra dagen komma hem och inse att det typ är jul... Men det är mysigt!

Igår hoppade jag upp i sadeln igen och det var sinnessjukt kul att äntligen få umgås med mina hästar igen. Min timing för hjäperna under ridpassen var dock inte så värst bra, det kändes att jag har varit ledig i 2 veckor om man säger så...
Mamma skrattade och sa att jag skulle ha träningsvärk idag, jag tänkte att det inte kändes så farligt och att hon överdrev, men när jag gick upp ur sängen i morse så fick jag ta tillbaka den tanken. Fy sjutton så ont jag hade i låren!! Hahah helt sjukt vad det kan göra på bara 2 veckor!!!  Nu ska jag bege mig till stallet och bättra på träningsvärken lite. Ha en fin lördag allesammans! 

Kram Vickan