Igår när Micke stod på stallgången så lade jag märke till att han äntligen börjar få tillbaka sina muskler på rumpan, ryggen och halsen. Han var ju i sitt livs form i våras innan bukoperationen, och även om det kändes som att det gick otroligt snabbt fram till dess att jag kunde sitta på honom igen, så känns det som att det inte är förrän nu som han börjar få tilllbaka formen igen på riktigt. Han är dessutom ovanligt blank och fin i pälsen.
 
Självklart har det att göra med att det har tagit tid med rehabiliteringen efter operationen och att han nu faktiskt kan ridas fullt normalt, men jag tror även att växlingen till vårt nya foder St Hippolyt har en bidragande del till förbättringen. Julia sa även häromdagen att hon tyckte sig se skillnad på Willes rumpa och Fillifjonkan ska tydligen ha fått en tjockare pannlugg, haha! Ja vem vet? Jag kanske ska börja äta fodret jag med så att mitt hår växer lite fortare ;)


För mer inför om fodret, kontakta Hästhopen.ses! 


En vecka kan inte börja bättre än vad den här gjorde. Jag startade nämligen morgonen med att rida fyra hästar medan mamma longerade tre.  Därefter mockade vi tolv boxar och sedan var jag på plats på jobbet kl 11. Effektivt jobbat va? 

Hela helgen har gått i samma anda. Både lördag och söndag morgon börjades i ridhuset. Thaleia, Danza, Micke och Lady har alla fått åka till ridhuset i helgen. Florence har fått galoppera på ängen och gjort sina första byten (!!) och smågrabbarna har jag fortsatt arbetet med trav medan Julia har fått agera linförare. Jag har även hunnit med att åka min Roslagen runt-tur och därmed haft 8 lektioner. Förutom att jag har somnat som en zombie i soffan vid kl 21.30 båda kvällarna, så måste jag säga att jag känner mig rätt nöjd med helgen. 

Nu väntar en vecka full med nya påhitt. På onsdag åker jag ner till Skåne och är tillbaka igen på torsdag kväll. I helgen har jag bokat in mig på en massa träningar. Jag pratade nämligen lite med min kompis Nina som tipsade mig om att Paulinda Friberg kommer till Stockholm i helgen. Som tur var så fanns det några platser kvar, så jag passade på att boka två träningar på lördag. Även på söndag ska vi ut och fara. Då har jag nämligen bokat träningar för Åsas man, Ubbe. Som ni kanske redan vet så är ju Ubbe expert på piaff och passage, något som Åsa förespråkade på senaste träningen att vi skulle ta tag i. Som ni kanske förstår så hoppas jag att veckan går fort som tusan så att det snart blir helg. // Taggad tjej 

Dagarna bara rusar förbi i vanlig ordning. Även om det känns som att jag hinner med mycket om dagarna så skulle jag önska att det fanns fler timmar på ett dygn. När man jobbar heltid, har sex hästar i träning och ett antal lektioner i veckan, då får man pussla och planera för att få ihop tiden. 

Jag kan i alla fall lyckligt berätta att jag nu kan trava på våra ”småkillar”. De är ju så otroligt känsliga och lyhörda för allt som händer och vi har därför fått lägga ner lite extra tid på ”insittningen” för att undvika incidenter. De känns väldigt mjuka och fina så jag känner mig hoppfull inför framtiden.

Precis som Julia skrev i föregående inlägg så blir det många vändor till ridhuset nu när vintern är här på riktigt. Hästarna känns fina och jag är extremt taggad till vårsäsongen drar igång. Idag är det också dags för de första Åsa-träningarna för året. Jag har en sådan ”otur” att Julia stänger på dagis idag, så då kan jag ta med mig två hästar till träningen. Ska bli så kul!!