Medan Vickan är på Falsterbo Horse Show och har det bra så rullar det på som vanligt här hemma. Lite tråkigt med så mycket regn nu när de flesta har semester men annars så gör vi det man ska göra på sommaren- få saker gjort på gården och vila ut.

Här om dagen när det hade regnat under en längre period så bestämde jag mig för att hästarna skulle få leka lite. Jag la ut några cavalettibommar och en pressening som dagens utmaning, då jag vet att det är ett utav Filles största rädslor och även bra gymnastik för båda hästarna. Wille som blev förste man till rakning hade inga problem med varken bommarna eller presseningen och travade så glatt över allt ihopa. Det blev dessvärre lite plockepinn av det hela då han inte har den bästa kontrollen på vart han sätter fötterna någonstans.. Tur att mamma fanns till hands och kunde lägga allt till rätta när det behövdes! 

Fille som var väldigt skeptisk och knappt ville gå in på banan, behövde bara några minuters tanketid och bekräftelse att hon var så otroligt duktigt som gjorde detta för att sedan också kunna trava över alltsammans utan större övertalning. 

Tror egentligen att särskilt vi dressyrryttare behöver göra sådana här saker lite oftare. Kolla på hopphästar till exempel- inte är dem skraja för lite prylar längs vägen medan våra kan vara rädda för en närliggande sten. Att vänja dem vid nya ting och oväntade situationer är nyckeln till en säker häst på tävlingsbanan. Gäller bara att ta oss kragen till och orka släpa grejer!
 
   

Visst ser det lovande ut? ;)

/Julia

Kommentera

Publiceras ej